Nieuws

Nieuwe norm in de maak voor veilig mailen en chatten

Aankondiging van NEN : herziening van de (technische) afspraken die moeten zorgen voor een veilige email en chat omgeving.

De technische afspraak zal worden omgezet in een #norm. Hopelijk kan hiermee meer gewicht worden gegeven aan de eisen die een veilig gebruik van de betrokken digitale omgevingen, in ieder geval binnen het werkingsgebied van het Nederlands Normalisatie Instituut, versterken. De balngrijkste toegevoegde waarde van de norm, is dat er eenduidiger richtlijnen ontstaan, die breed over sectoren kunnen worden toegepast en een ondersteunende rol hebben bij de inrichting en uitvoering van risicomanagement, resilience, continuiteitsmanagement en bij het verhogen van het bewustzijn van gebruikers. 

Nog beter zou zijn als deze nieuwe norm kon worden opgetild naar Europees (NEN-EN) of zelfs global (NEN-EN-ISO) niveau. Uiteraard wel op voorwaarde dat het onderhoud van deze norm de razendsnelle ontwikkelingen in het werkingsgebied ervan, kan bijhouden.

Wilt u meer lezen of op de hoogte worden gehouden? Kijk dan op: https://www.nen.nl/nieuws/technische-afspraak-nta-7516-2019-wordt-nen-norm/?utm_campaign=KAM-mail+5-2023&utm_source=Emailnieuwsbrieven&utm_medium=email

 

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen